Antibaketriális felületvédelem

Microban® felületvédelemmel ellátott Kerlite felületek

Microban® technológia egy antibakteriális felületet jelent a burkolólapok esetében. A gyártás során a felületbe égetik a titándioxidot, mely a fény és a levegő páratartalmának hatására aktív oxigént termel.

Ez elpusztítja a burkolólap felületére kerülő baktériumokat, vírusokat, spórákat. Lebontja a kellemetlen szagokat, javítja a helyiségek klímáját.
Antibaketriális felületvédelem

A Microban felületvédelem megkönnyíti a napi karbantartást; csökken a takarítási költség, hiszen kevesebb hagyományos kémiai takarítószer szükséges a Microban®-nal kezelt felület karbantartásához. Előnye, hogy 24 órás folyamatos védelmet biztosít, és csak környezetbarát anyagokat tartalmaz. Nem kopik, nem mosható le, a padlólap élettartama alatt folyamatos védettséget nyújt.

 

Hol célszerű alkalmazni?

Magánlakásokban:

  • kifejezetten javasolt allergiás megbetegedés esetén
  • penészedésre hajlamos, magas páratartalmú helyiségekben
  • ha kisgyerek vagy háziállat van a családban

Közintézményekben:

  • vendéglátás területén, étterem, konyha, szálloda
  • iparban: élelmiszeripari, gyógyszeripari létesítményekben
  • szociális létesítményekben: iskola, óvoda, öregek otthona, sportlétesítményekben

 

A Cotto d'Este gyár Kerlite márkájának legújabb családtagja (2013) az Exedra kollekció már ezzel a felületvédelemmel került a piacra. Az új kollekciót a természetben található klasszikus márványok, mészkövek ihlették, mint pl. a travertin vagy a calacatta. A nyomdatechnikában már bevált legmodernebb technológiával a természetes kövek árnyalata, erezete tökéletes élethűséggel jeleníthető meg a greslapok felületén. A gyár ígérete szerint év végéig az összes kollekciójukat ezzel az antibakteriális védelemmel fogják gyártani.