Concept Grease by Diego Grandi

... a kortárs designer legújabb projectje (2014) Milánóban a Lea Ceramiche bemutatótermi installációja. A berendezés egy korabeli borbélyüzletet idéz meg kicsit ironikus módon, vintage stílusban. Mindehhez a legújabb fejlesztésű Slimtech kerámiaburkolatokat használta fel.

A falon 1*3 méteres kerámia burkolólap látható, melyre a 30-as évek borbély eszközeit nyomtatták digitális technológiával. A tükör mögötti falon tükörfényes Bianco Statuario márvány élethű mása látható. A márvány finom rajzolata szintén a digitális nyomtatással készült.

És végül a padlón a halszálka mintás, francia stílusú 20*200 cm hosszú faparkettája (Type-32) látható. Természetesen ez is kerámiaburkolat, mázatlan kőporcelán, melynek vastagsága mindössze 5 mm.
Concept Grease by Diego Grandi

A SLIMTECH / Mauk kollekciója a Bauhaus stílusára, értékeire épít, letisztult formavilágát, geometriáját, gondolati tisztaságát ötvözi a legmodernebb technológiával. Felületei lágyak, a megjelenése már-már tapétaszerű.Ennek köszönhetően rendkívül módon kedvelt a lakosság / magánfelhasználók körében. Az erőteljesebb mintázatok használatával egy kiemelt felületeten ún. „fókuszfalat” alakíthatunk ki, mely meghatározó eleme lehet a belső térnek.


Sokszínűségét olyan kortárs designereknek köszönheti mint Patrick Nourget és Diego Grandi, aki a termékfejlesztésben és a gyári arculat kialakításában is évek óta együttműködik a Lea Ceramiche gyárral.

 

SLIMTECH WAVES kollekció mintázata esetleges, a kézi vázlatrajzokra (sraffozás) emlékeztet. A hagyományos felhasználási területek mellett a SLIMTECH laminált gres burkolólapjait használhatjuk mint asztallap, konyhai munkalap, vagy szekrények,ajtók frontjaként. Maximális lapmérete a 100*300 cm.