Művészien tetovált tölgyfa parketta kollekciók

A XILO1934 tölgyfa parkettái főszereplői annak az aktuális belsőépítészeti trendnek mely a természetes anyagokat helyezi előtérbe.

2012-ben a Xilo1934 tulajdonosa Carlo Bardelli gondolt egy merészet és felkérte korunk néhány meghatározó építészét, művészét, designerét, hogy a - napjainkban a design szempontjából még érintetlennek számító - parkettát saját egyedi, jellegzetes motívumaikkal diszitsék… igy vált minden kollekció egy-egy saját történetté .

Ha bele helyezzük a térbe a Xilo1934 művészien dekorált parkettáit, hirtelen teljesen más dimenzió jön létre; a kortárs tervezők által megálmodott parketta kolleció képes teljesen megváltoztatni a helység hangulatát néhány jól elhelyezett mintával. Less is more, azaz a kevesebb néha több!
Művészien tetovált tölgyfa parketta kollekciók

Paisley kollekció


Inspiráció: az eredetileg Indiában készült kasmir sálakon alkalmazott jellegzetes piros és fekete színű Paisley minta, mely egy finom virágminta, indiai fenyőtobozok formájához hasonló, a kelme felületén elszórva található. Nevét egy régi skóciai városról, Paisley-ről kapta, ahol eredeti indiai motívumok alapján hasonló szöveteket készítettek. A kollekció tervezője: Carlo Dal Bianco


Esagona kollekció


Inspiráció: a hatszög alak, méhsejt forma, mely egy organikus motívum. Annak ellenére hogy ez egy szigorú geometrikus forma, mégis természetes.  Éppúgy mint a Xilo1934 parkettái, melyek gyártása 100%-ban környezetbarát, a kész parketták formaldehid-mentesek. Az esagona kollekció kiválóan illik a vintage hangulatú enteriörökbe, természetes színeivel és formájával.

Tervezője Alessio Pinto


Tulipea kollekció


Kicsit”shabby” és nagyon “chic”. Friss tavaszi hangulatú az a szoba, melynek parkettája ezekkel a szines tulipánokkal van díszítve.

A modern Tulipános Fanfan azaz Ronald Van Der Hilst holland művész előszeretettel használja alkotásaiban tulipán mintát. Bár viccnek indult - ahogy irja honlapján, - de mégis mára meghatározó eleme lett művészetének; színesben vagy ceruzarajzként, csempére vagy parkettára. Készített tulipános vázát a holland Beatrix királynőnek is.

A magyar népművészetben is gyakran előfordul a tulipán; főleg a szerelmi ajándékokon, hímzéseken gyakori motívum, jelképe a nőiességnek és a szerelemnek


Geometrico kollekcó


Inspiráció: geometrikus formák, mértani elemek. Ezek sokszorozásával, ismétlésével egy újszerű, karakteres felületet alkotott Luca Scacchetti. Geometrikus forma ami majdnem virág. Érzéki csalódás. Az egyszerű geometriai minták összekapcsolásával különleges szinte virágos hangulatot teremtett

Luca Scacchetti nevével találkozhattunk már korábban ; 2011-ben egy koncepció tervéhez használta fel a 3,5mm vékony kerlite kerámia burkolatot. A fekete fehér kerlite folyosót szintén geometrikus formák sokaságából kreálta